Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, yaz mevsiminde, özellikle turizm sezonunda, gıda satış yerlerine yönelik denetimlerin artırıldığını açıkladı. Kaplan, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla çiftlikten sofraya kadar her aşamada kapsamlı denetimler gerçekleştirdiklerini belirtti. 2024 yılı boyunca, özellikle turizm bölgelerinde gıda işletmelerine yönelik bu denetimlerin yıl sonuna kadar devam edeceğini söyledi.
Yapılan denetimlerde, bal ürünlerinden numuneler alındığını ve bu numunelerin analizlerinin yapıldığını ifade eden Kaplan, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'ne uygun olmayan ürünlerin tespit edilmesi durumunda yasal işlem başlatılacağını vurguladı. Kaplan, tüketicileri yanıltıcı ve etiketsiz ürün satan işletmelere karşı denetimlerin artırılacağını, tüketicilerden etiketsiz ürünleri satın almamalarını ve satın aldıkları ürünlerin etiketlerini kontrol etmelerini söyledi.
Kaplan, gıda güvenliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetin Alo 174 Gıda Hattı ve WhatsApp servisi (05011740174) aracılığıyla kendilerine iletilebileceğini, bu şikayetlere mutlaka geri dönüleceğini belirtti. Sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıda temini için ekipleriyle birlikte gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.