Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü, Ramazan ayı boyunca gıda işletmelerine yönelik denetimlerini artırdıklarını; Özellikle unlu mamuller, ekmek, pide, tatlı, şeker ve şekerli mamul üretim yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerine ve 'Ramazan paketi' adı altında muhtelif gıdaları içeren paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelik denetimlere ağırlık verdiklerini belitti.
Ramazan ayı nedeniyle tüketicilerin beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak, tüketimi artacak ürünleri imal eden işletmelere yönelik denetimlere ağırlık verdiklerini ifade eden Gülbay, şunları kaydetti: Ekmek ve Ekmek çeşitleri üretim ve perakende satış yerleri ile Et ve et ürünleri üretim ve perakende satış yerlerine Ramazan ayı öncesi Bakanlığımızın 'Çapraz Denetim Programı' kapsamında denetim ve kontroller gerçekleştirdik dedi. İlimiz merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen bu denetim ve kontrollerde işletmeler; hammadde depolama, üretim, hijyenik ve teknik şartlar yönünden denetlendi dedi. Denetimler Ramazan ayı boyunca da artarak devam edecek dedi.
İl Müdürlüğü olarak yılbaşından bu güne kadar Trabzon genelinde gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 2654, üretim yerlerinde 530 olmak üzere toplam 3184 denetim gerçekleştirdiklerini anlatan Gülbay, bu denetimler sonucunda uygunsuzluk tespit edilen 16 gıda işletmesine yasal işlem uyguladıklarını söyledi. Vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir ramazan ayı geçirmesi için kamu sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik denetimlerinin artarak devam edeceğini belirtti.
İl Müdürü Cahit GÜLBAY, tüketicilerin ürün satın alırken; Ürünün etiketi üzerindeki son tüketim tarihine dikkat etmeleri gerektiğini ve Son tüketim tarihi geçmiş ürünler ile teknik ve hijyenik koşullara uygun olmayan açıkta satılan gıdalar ile ambalajı yırtılmış, bozulmuş ve deforme olmuş ürünleri kesinlikle satın almamalarını ve gıdalarla ilgili şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattına bildirebileceklerini söyledi.