T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

DENETİM SEFERBERLİĞİ

Yayın Tarihi : 27.11.2019

Bilindiği üzere, 5996 sayılı ''Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'' gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımız sorumluluğundadır. Ülkemizde gıda güvenirliliğine yönelik denetimler; Bakanlığımıza bağlı 81 İl Müdürlüğü ve İllere bağlı yetkilendirilmiş İlçe Müdürlüklerinde çalışan kontrol görevlilerimizce yürütülmektedir.

Bakanlığımızca başlatılmış olunan Denetim Seferberliği kapsamında İl ve İlçelerimizde denetimlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Bu denetimlerimiz il ve ilçe Müdürlüklerimizde çalışan kontrol görevlilerimizce yürütülmektedir. Denetim Seferberliği kapsamında yapılan denetimlerimizde sektör bazlı olarak,  Et ve Et Ürünleri Üreten İşyerleri, Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşyerleri, Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Markaet, Büfe vb. İşyerleri, Okul Kantin ve Yemekhaneleri (Üniversite Kampüsleri dahil) ve Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-food vb. Toplu Tüketim Yerlerine yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik denetimlerimiz yıl boyunca devam edecektir.