T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TRT de Kırsalda Kadın Çiftçi Eğitimleri projesi anlatıldı

Yayın Tarihi : 6.03.2020

Kırsalda Kadın Çiftçi Eğitimleri projesi kapsamında yaşamın her döneminde sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenmek için üretilen gıdaların bilinçli değerlendirilmesi konusunda eğitim ve yayım çalışmalarının daha geniş kitlelere duyurulması amacıyla Bakanlığımız ve TRT Trabzon Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personellerinden Tekniker Gülşen BAŞKAN 05.03.2020 tarihinde söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide Süt ve süt ürünlerinden olan Yoğurt ve Kefirin yeterli ve dengeli beslenmesindeki yeri ve önemi nedir, tekniğine uygun olarak yoğurt ve kefirin yapılışı, günlük ne kadar tüketilmesi gerektiği ve kullanılan mayanın önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Söyleşinin devamında ise sirke nedir? Sirkenin faydaları nelerdir? Tekniğine uygun olarak nasıl yapılması gerektiği hakkında da bilgiler verildi.