T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TRABZON İLİNDE RAMAZAN AYI GIDA DENETİMLERİ

Yayın Tarihi : 12.05.2020

Trabzon Tarım ve  Orman İl Müdürü  Cahit GÜLBAY yaptığı açıklamada; son günlerde  dünyada ve pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de  yaşanan yeni Korona virüs hastalığı (Covid-19) kaynaklı olağanüstü durum  ve içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle yoğun denetimler gerçekleştirdiklerini ve Ramazan ayı boyunca  gıda işletmelerine yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Ramazan ayı boyunca tüketiminde artış yaşanan unlu mamullerden ekmek, pide, bazlama, börek,  gibi ürünler; şekerleme ve  tatlılar, et ve süt ürünleri gibi temel gıda maddelerini üreten gıda işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini söyleyen GÜLBAY; bu denetimlerde  covid-19 nedeniyle alınması gerekli önlemler ile  gıda işletmelerinin  asgari teknik ve hijyenik şartları, üretim  üretim şartları, ürünlerin vasıfları, etiket bilgileri, saklama koşulları, gerekli hallerde numune alınması bazında yoğun bir şekilde denetimlerinin devam etmekte olduğunu ve Ramazan ayı boyunca da söz konusu denetimlerin devam edeceğini  belirtti.           

            Trabzon'da 2020 yılının ilk 4 ayı itibariyle 4 bin 462 denetim gerçekleştirdiklerini kaydeden GÜLBAY "Bu 4 ay içerisinde uygunsuzluk tespit edilen 150 işletmeye  5996 Sayılı Kanun gereği  yasal işlem  uyguladıklarını ifade etti.

İl Müdürü Cahit GÜLBAY yaptığı açıklama ile denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan gelecek  bildirimlerin son derece önemli olduğu, vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta ALO 174 Gıda ihbar hattından ve 05011740174 numaralı Whatsapp ihbar hattına bildirebileceklerini söyledi.