T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2 NİSAN 2021 COVİD-19 TEMATİK DENETİMLERİ

Yayın Tarihi : 2.04.2021

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar gereğince 1 Mart 2021 tarihinden itibaren, koronavirüs (covid19) salgınıyla mücadele tedbir ve kurallarının illerin içerisinde bulunduğu risk grubuna (düşük,orta, yüksek, çok yüksek) göre belirlendiği kontrollü normalleşme sürecine girildiği İçişleri Bakanlığının  Genelgesi ile duyurulmuştu.

Kontrollü normalleşme sürecinde düşük risk gruplarındaki illerde vaka ve hasta sayılarının tekrar yükselmesinin önlenmesi ve yüksek risk grubundaki illerde ise alınan tedbirlerle vaka sayılarının düşürülmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının 01.04.2021 tarihli Tematik Denetim  Genelgesi gereği 02.04.2021 Cuma günü Lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) işletmelere yönelik denetimler yapıldı. Bu denetimlerde  Sağlık Bakanlığının Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulllarına (masalar ve  koltuklar arası) uyum, %50 kapasite sınırlamasına uyum, aynı masada oturacak kişi sayısına uyum, uturma düzeni planının hazırlanıp hazırlanmadığı, işyerine girişte HES kodu sorgulaması yapılıp yapılmadığı ve salgınla mücadele tedbirlerine uyulup uyulmadığı konularında İl ve ilçe müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlilerinden oluşturulan  ekipler tarafından itizlikle  rehberlik edici ve bilgilendirici denetimler yoğun bir şekilde devam edilmektedir.

 Bu kapsamda İl Müdürümüz Sayın Cahit GÜLBAY ve Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Cemil ÇELİK'in  katılımları ile İlimiz İnönü ve Beşirli mahallerlerinde  tematik denetimler yapılmıştır. Bu denetimlerde salgınla mücadele kurallarına uyumun önemi ve gerekliliği  konusunda işyeri yetkilileri ve vatandaşlarımıza rehberlik edici uyarılarda bulunularak bilgilendirmeler yapılmıştır.