T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ballarda Karar Ölçütleri ve Kompozisyon Kriterlerinin Belirleniyor

Yayın Tarihi : 15.03.2024

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan “Türkiye'de Üretilen Ballarda Karar Ölçütlerinin ve Kompozisyon Kriterlerinin Belirlenmesi Referans Numune Alma Prosedürü" ile ülkemizdeki balların referans ölçütlerinin tespit edilerek bir örneklik sağlanması ve ülkemizin bal kütüphanesinin kurulması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin ortak çalışmasıyla; balların numune alma işlemine başlanmıştır.