Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla Bakanlığımızın, 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, önceki yıllarda başlatmış olduğumuz okullarda ''Güvenilir Gıda'' eğitimlerinin 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte hız kazandığını, bu eğitimlerde İl ve ilçelerimizdeki ilk ve orta öğretim okullarına yönelik olarak "Güvenilir Gıda ve Kişisel Hijyen" konularında bilgiler verildiğini söyledi.
Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerde, bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatılıyor. Öğrencilerin de aktif katılımının olduğu eğitimlerde gıda maddeleri satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar, beslenme alışkanlıkları, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerinin etiket bilgileri gibi konuların üzerinde duruluyor.
İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, verilen bu eğitimlerde öğrencilere beslenmenin sağlığımız açısından önemi, beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiğinin; 'fastfood' türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden çocukların uzak durmaları, gazlı içeceklerden kaçınılması gerektiğini önemle belirterek, Alo 174 Gıda Hattı'nın ne işe yaradığı, nasıl kullanılması gerektiği ve gıda güvenliği için önemi konusunda bilgi verildiğini ifade etti.