Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRABZON İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    • HUKUK BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA VE SEFERBERLİK HİZMETLERİ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • MİSYON VE VİZYONUMUZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • FORMLAR
    • TEMEL İLKELERİMİZ VE GÖREVLERİMİZ
  • E-HİZMETLER
  • YAYINLAR
    KAHVERENGİ KOKARCA ÇALIŞMALARI
    • KAHVERENGİ KOKARCA ZARARLISI İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR
    • DÜZENLENEN TOPLANTILAR
    • EĞİTİM YAYIM ÇALIŞMALARI
    • BASINDA ÇIKAN HABERLER
    • FEROMON TUZAK TAKİPLERİ
    • KIŞLAK MÜCADELE ÇALIŞMALARI
    • KİMYASAL MÜCADELE ÇALIŞMALARI
    • FUNNEL TUZAK MÜCADELE ÇALIŞMALARI
    • SAYIM ÇALIŞMALARI
    • SAMURAY ARISI ÇALIŞMALARI
    • BİYOTEKNİK (CEZBET-ÖLDÜR) MÜCADELE ÇALIŞMALARI
    KİTAPLARIMIZ
    E-DERGİ
    FAALİYET RAPORLARI
    BRİFİNGLER
  • BASIN
    TRABZON VE TARIM
    • TARİHİ GEÇMİŞİ
    • COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ
    • ARAZİ DURUMU
    • HAYVANCILIK
    • SU ÜRÜNLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTrabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Balıkçılık Denetimleri

6.02.2019 / Gösterim Sayısı : 151 / Arşiv

​Balıkçılık ürünleri işletmelerine hammadde sağlayan gemiler ile karaya çıkış noktalarında avcılık ürünlerine yönelik tazelik kriterleri ve hijyen kuralları yönünden denetimler yapıldı.

İl Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından, gırgır avcılığı yapan balıkçı gemilerinin yoğunluklu olarak kullandığı Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir balıkçı barınaklarındaki gemilerde "Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği"ne göre hijyene etki eden alet ekipmanlar, su, buz, depolar ve ambalajlar denetime tabi tutuldu.

Karaya çıkış noktalarında avcılık ürünlerine yönelik tazelik kriterleri ve hijyen kuralları yönünden yapılan denetimlerde ise, balıklarda tazelik kriterleri olarak deri ve üzerindeki mukus tabakası, gözler, solungaçlar, etin yapısı, omurga, organlar, karın zarı incelendi.

Ağır metal izleme programı kapsamında ise avcılık yoluyla elde edilen hamsi, palamut, istavrit, mezgit, kalkan gibi balıkların olduğu 36 tür su ürünü içerinden numuneler alındı, analizleri için Trabzon Gıda Kontrol Laboratuvarına gönderildi.

Fotoğraf Galerisi (8)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Kahverengi Kokarca Zararlısına Karşı Kışlak Mü ...
...
Trabzon’Da Nakil Güzergahlarında Su Ürünleri D ...
...
Trabzon’Da Hamsi Avcılığına Sıkı Denetim
...
Vali Yıldırım’Dan İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’ ...
...
Trabzon’Da Yasal Boy Altında Balık Satışı Yapa ...
...
2025-2026 Su Ürünleri Av Sezonu Hamsi Avcılığı ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : İnönü Mahallesi Hasan Saka Caddesi Mimoza Sokak No:4 Ortahisar/TRABZON

  • Telefon : 0462 230 21 45 (pbx)

  • Faks : 0462 230 21 54

  • E-Posta : trabzon@tarim.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI