Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ve İl Müdür Yardımcısı Süleyman Boz Trabzon Et Kombinasını ziyaret ettiler. Kombinada Trabzon'un zati ihtiyacı için kesimlerin yapılacağı müjdesini aldılar. Kaplan Trabzon halkına sağlıklı ve usulüne uygun kesimi yapılan hayvanların tüketime sunulacağını bilgisini ve kesimhaneyle ilgili diğer ayrıntılı bilgileri Kombina Müdürü Serkan Kumaş 'tan aldı.
Karadeniz Bölgesinde ilk et kombinasını Trabzon'da hizmete açan Et ve Süt Kurumu, bölgeye tam kapasite hizmet veriyor.
Et fiyatlarını regüle etmek amacı ile çalışmalarını sürdüren Et ve Süt Kurumu, Trabzon hinterlandındaki (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Ordu) illerindeki kasaplara, toplu tüketim yerlerine, şarküteri ürünleri üreten fabrikalara et ve süt ürünleri satışını ihale ve cari satış usulü ile sağlıyor.
Trabzon Kombinası açıldığı günden itibaren hayvan kesimlerine devam ediyor. Günlük 40 büyükbaş hayvan ve 70 küçükbaş hayvan kesim kapasiteli, 18.770 metrekare alana sahip Et ve Süt Kurumu Trabzon Kombinası, başta Trabzon olmak üzere bölge hayvancılığına katkı sağlaması amacıyla hizmet veriyor.
Kasaplar aracılığı ile tüketicilere uygun fiyatla et ve süt ürünlerini ulaştırdıklarının altını çizen Trabzon Kombina Müdürü Dr. Serkan Kumaş “Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan ve işletme onayının ardından çalışmalara başlayan Kombinamız, bugüne kadar yaklaşık 97 ton karkas eti ve 7500 kg süt ürününü tüketiciyle buluşturmuştur. Kombina soğuk hava depolarının kapasitesi 430 ton olup Depolarımız yaklaşık olarak yüzde 80 oranında doluluk oranına sahiptir ve kasaplar aracılığı ile tüketicilerimize uygun fiyatla, kaliteli et ve süt ürünlerini aralıksız ulaştırmayı amaçlıyoruz.
Bunun yanında ihale usulü ve cari satış ile Kombinamız sektör temsilcilerine et ve et ürününü buluşturmaktadır.
Bu kapsamda Trabzon Kombinası, 65 personeli ile bölgenin mevcut kasaplık gücünü, et üretim ve tüketim ihtiyacını karşılayarak bölgeye hizmet etmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.