Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sn. İsa Kaplan yaptığı açıklamada; vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için gıda denetimlerini ramazan ayı öncesinde arttırdıklarını ve bu denetimlerin ramazan ayı boyunca da devam edeceğini söyledi.
Kaplan, Ramazan ayı boyunca tüketimi artan unlu mamuller (ekmek, pide, bazlama, börek vb.), şekerleme ve tatlılar ile et ve süt ürünleri gibi temel gıda parçalarını üretme, satışını yapan ve toplu tüketime sunan işletmelere yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bu denetimlerde gıda biriminin asgari düzeyde teknik ve hijyenik koşullar, üretim geniş, ucuz etiket bilgileri ve saklama koşulları incelenirken, gerekli miktarda numunenin alındığını vurguladı. Kaplan, denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini ve Ramazan ayı boyunca sürdürüleceğini ifade etti.
Kaplan; “Denetimler esnasında 'Ramazan Paketi' adı altına birçok gıdanın bir arada yer aldığı paketlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri de kontrol edilerek, gerekli durumda analiz edilmek için ürünlerden numune alınmaktadır. Ayrıca denetimlerde işletmelerin fiziki ortamları ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolleri yapılarak, işletme sahipleri ve çalışanlarına gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirme yapılmaktadır." dedi.
İl Müdürümüz İsa Kaplan yaptığı açıklama ile denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan gelecek bildirimlerin son derece önemli olduğu, vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta ALO 174 Gıda ihbar hattından ve 05011740174 numaralı Whatsapp ihbar hattına bildirebileceklerini söyledi.